Tento cheesecake prošel i u masožroutů. Taťka ho dostal jako dárek k narozeninám a mamča se po prvním soustu zeptala, jestli je to z tvarohu. #tofupower Narozeniny už sice proběhly předávno, ale rodina snědla cheesecake rychleji než jsem ho stihla nafotit, tak jsem musela péct znovu…

INGREDIENCE
Krusta
60 g veganských sušenek
60 g ovesných vloček
5 g holandského kakaa
20 g kokosového oleje

Krém
600 g silken tofu
150 g borůvek
140 g rýžového sirupu
šťáva z 1 citrónu a 1/2 limetky
1 vanilkový lusk
40 g kukuřičného škrobu
špetka soli

Na ozdobu
Borůvky

POSTUP
Troubu předehřejeme na 160° C a dortovou formu (21 cm) si vyložíme pečícím papírem.
Do stolního mixéru nasypeme ovesné vločky, kakao a sušenky (viz článek Veganské sladkosti). Vše rozmixujeme na moučku, do které přilijeme rozehřátý kokosový olej a dobře smícháme. Korpusové těsto rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy.
Stolní mixér opláchneme, dáme do něj veškeré ingredience na krém až na borůvky a rozmixujeme dohladka. Odebereme si jednu velkou lžíci krému vedle do misky. Do mixéru hodíme borůvky a znovu mixujeme dohladka. Hotový krém nalijeme na korpus a uhladíme. Poté vezmeme lžíci bílého krému a za pomocí lžíce s ním uděláme na povrchu krému obrazce. Cheesecake pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 min. Po vyndání do něj zlehka zapícháme borůvky, počkáme až cheesecake vychladne a dáme ho alespoň na pár hodin ztuhnout do lednice.

ŽIVINY (1/8 koláče)
KCAL: 209 kcal
B: 6 g
S: 33 g
T: 7 g
VL: 3 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

1 komentář

  1. Kolac bol super. Korpus som nespravila podla receptu, ale podla oatmealwithafork.com/5-ingredient-no-roll-pie-crust-gluten-free-nut-free/ co mi pripadalo zdravsie a rychlejsie:)

Zanechte mi zprávu