Když se ke mně dostala na vyzkoušení vyhlášená Klobaňa, jako první mě napadlo zveganizovat nějaký klasický recept, v kterém se používá klobása. Než jsem se k tomu ale dostala, tak jsem kus Klobani zkusila použít do svých klasických směsí sezónní zeleniny, které si dělám běžně s nějakou luštěninou k obědu. A pak jsem si to samé uvařila znova. A znova. A tak jsem se rozhodla recept na tenhle jednoduchý a rychlý oběd sdílet i s vámi 🙂

INGREDIENCE (2 porce – s přílohou, 1 porce – bez přílohy)
1/3 uzené Klobani (180 g)
1 střední žampión (60 g)
1/2 menší petržele (60 g)
1/2 střední mrkve (80 g)
2 listy kadeřávku (60 g)
1 menší cibule (110 g)
1 stroužek česneku (5 g)
1 lžíce řepkového oleje (5 ml)
1 plechovka krájených rajčat (400 g)
70 ml zeleninového vývaru
1/2 lžíce sušené majoránky
sůl, pepř

POSTUP
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme cibuli, petržel, mrkev a žampión. V pánvi rozpálíme olej a vše připravené na něm opražíme. Poté přidáme nakrájené listy kadeřávku a prolisovaný stroužek česneku. Jakmile kadeřávek chytí barvu, rozdrobíme do směsi Klobaňu (stačí drobit větší kusy, na menší se pak rozpadne sama), vše zalijeme plechovkou krájených rajčat (lze použít i čerstvá rajčata – jen je třeba prodloužit dobu následného vaření) a zeleninovým vývarem a zasypeme majoránkou. Směs necháme chvíli povařit a nakonec dochutíme solí a pepřem. Hotové jídlo lze podávat samostatně (v tom případě je recept na 1 porci) nebo s přílohou – doporučuji kroupy nebo těstoviny.

ŽIVINY (celé množství)
KCAL: 614 kcal
B: 30 g
S: 74 g
T: 22 g
VL: 14 g

Pokud podle mě budete vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Tagy : obědrecepty

Zanechte mi zprávu