brownies

Fazolové brownies jsou zdravější variantou klasických brownies a to právě díky přidaným fazolím. Ty navyšují množství bílkovin a přitom v dezertu nijak chuťově nepřekáží.

Ingredience
500 g červených fazolí (2 plechovky)
1 hrnek celozrnné mouky
1/2 hrnku kakaa (či karobu)
1/2 hrnku třtinového cukru
2/3 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku rostlinného oleje
1/3 hrnku nasekané tmavé čokolády
1/2 vanilkového lusku (nebo 2 lžíce vanilkového cukru)
1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
1 banán
špetka soli

Postup
Plech na pečení vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 170° C.
Do hlubší mísy vsypeme červené fazole propláchnuté od nálevu, nakrájený banán, semínka z poloviny vanilkového lusku, rostlinné mléko a olej. Vše dohladka rozmixujeme ponorným mixérem. V jiné míse smícháme mouku, kakao, třtinový cukr, prášek do pečiva, nasekanou čokoládu a sůl. Rozmixovanou směs přidáme do míse k sypké směsi a vše pečlivě smícháme. Výsledné těsto rovnoměrně nalijeme na plech a pečeme asi 20-25 minut.

Komentáře

You might also like

Těstovinový salát se „sýrovým“ dresingem
Read more
Borůvkový „cheesecake“
Read more