Tento rostlinný „tvaroh“ lze použít místo živočišného tvarohu – to jest sníst ho jen tak samotný nebo ho třeba použít jako náplň do palačinek, šátečků, na koláče, dorty, moučníky…cokoliv vás napadne! Pro „polotučný“ tvaroh přidejte před mixováním ještě kokosový olej. Tvaroh lze osladit i sirupy (například agáve) nebo čerstvým ovocem, které přidáte před mixováním.


INGREDIENCE
Tvaroh
200 g tofu natural
80 ml mandlového mléka
šťáva a kůra z 1/2 středního citrónu (nejlépe BIO kvality)
stévie v kapkách Zdravý den

Na dochucení
Kakao/karob, vanilkový prášek, proteinový prášek, čerstvé ovoce, arašídové máslo, aj.

POSTUP
Tofu opláchneme a rozlámeme do stolního mixéru. Přidáme ostatní ingredience a vše rozmixujeme do krémové konzistence. Tvaroh můžeme dále dochutit kakaem, vanilkou nebo třeba kokosem.

ŽIVINY
KCAL: 285 kcal
B: 30 g
S: 7 g
T: 15 g
VL: 0 g

Komentáře

You might also like

Jáhlový koláč s vůní podzimu
Read more
Čím nahradit maso? – pokrmy
Read more
Domácí raw „snickers“
Read more
„Vajíčková“ pomazánka
Read more
Perníkové lívance
Read more