Processed with VSCO with hb1 preset

Pamatuji si, jak jsem jako malá holka vždy na Velikonoce doufala, že nám zbyde hodně vajíček, aby z nich mamka mohla udělat mou oblíbenou vajíčkovou pomazánku. A díky zázraku v podobě černé soli si jí můžu připravit i já sama ve veganské variantě 🙂 Pokud chcete v pomazánce strukturu vajíček, dejte si 100 g tofu silken stranou, rozmačkejte ho vidličkou a přimíchejte do hotové pomazánky. Mě bohužel tahle vychytávka napadla až po umixování 😀 

Ingredience
300 g silken tofu
100 g sojanézy
50 g natě z jarní cibulky
10 g lahůdkového droždí
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička černé soli
1 lžička kurkumy
1/4 lžičky pepře

Postup
Veškeré ingredience kromě natě z jarní cibulky dáme do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a přimícháme do pomazánky. Pomazánku podáváme s pečivem.

ŽIVINY (celé množství)
KCAL: 733 kcal
B: 50 g
S: 18 g
T: 51 g
VL: 6 g

Komentáře

You might also like

Dvoubarevná bábovka
Read more
Čím nahradit maso? – pokrmy
Read more
Perníkové lívance
Read more
Bezlepkové perníčky
Read more
Míchaná vajíčka z tofu
Read more