Snapseed

Trošku zdravější verze oblíbené české klasiky. Omáčka je zahuštěná cizrnou, tudíž je vhodná i pro bezlepkovou dietu 🙂

Ingredience (4 porce)
480 g vařené cizrny
500 ml zeleninového vývaru
250 ml sójové smetany
80 g pórku
100 g cibule
3 lžíce sladké papriky (část lze nahradit pálivou paprikou)
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce oleje
pepř, sůl

Postup
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přisypeme sladkou papriku a jednu až dvě minuty mícháme. Cibulku zalijeme zeleninovým vývarem, přisypeme polovinu množství cizrny a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidáme zbytek cizrny a nakrájený pórek a vaříme, dokud pórek nezměkne. Poté přilijeme ovesnou smetanu a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s rýží, těstovinami či chlebem.

ŽIVINY (1 porce)
KCAL: 260 kcal
B: 7 g
S: 19 g
T: 16 g
VL: 11 g

Komentáře

You might also like

Bezlepkové perníčky
Read more
Čokoládový hummus
Read more
„Vajíčková“ pomazánka
Read more