Nedělní ráno je třeba si užít s plnou parádou! Já se rozhodla připravit si tyhle podzimně laděné lívance. Protein jsem použila od firmy Vivo life – odkaz. Pokud nemáte po ruce vanilkovou stévii, můžete použít jen vanilkový extrakt/prášek/lusk a popřípadě lívance ještě dosladit nějakým sirupem nebo třeba kokosovým cukrem.
Při použití bezlepkových ovesných vloček je recept vhodný i pro bezlepkáře.

INGREDIENCE (1 porce pro žroutka)
100 g ovesných vloček
25 g proteinového prášku
50 g banánu
200 ml mandlového mléka
1 lžička kypřícího prášku do perníku
1 lžička citrónové šťávy
1/2  lžičky perníkového koření
pár kapek vanilkové stévie
špetka soli

POSTUP
Nejdříve do mixéru nasypeme ovesné vločky a rozmixujeme je na mouku. Poté přidáme veškeré ostatní ingredience a vše rozmixujeme na hladké těsto. Na nepřilnavé pánvi poté pečeme lívance z obou stran – lívance neotáčíme dříve než začnou zlátnout okraje a v těstě se přestanou dělat bublinky.

Během pečení si nakrájíme kus jablka na kostičky, které zlehka opečeme na pánvi (můžeme k nim přidat trochu mleté skořice, vlašské ořechy,…fantazii se meze nekladou).

Hotové lívance servírujeme s jogurtem (já použila sójovo-mandlový od Alpra) a opečeným jablkem. Já pro lepší efekt přidala ještě kakaové boby (mít vlašské ořechy, tak použiji ty) a datlový sirup.

ŽIVINY (1 pr)
KCAL: 559 kcal
B: 35 g
S: 77 g
T: 11 g
VL: 11 g

Komentáře

You might also like

Koko-rýžový koláč s čokoládovým krémem
Read more
Ovesné sušenky s rozinkami
Read more
Borůvkový „cheesecake“
Read more
Bezlepkový cuketový koláč
Read more
Fazolové brownies II.
Read more