Černá sůl je takový malý rostlinný zázrak – díky tomuto specifickému druhu soli dodáte jakémukoliv jídlu chuť vajíček! Už když jsem si dělala míchaná tofíčka poprvé, tak jsem byla úplně nadšená a dodnes je to jeden z mých oblíbených receptů a stálicí v mém jídelníčku. Silken tofu se do tohoto receptu hodí víc, jelikož konzistencí více připomíná klasická vajíčka, každopádně chutný výsledek získáte i z tofu natural.
Pokud použijete silken tofu, které je vodnatější než natural, tak vynechejte rostlinné mléko. 

Ingredience (2 porce)
300 g tofu natural či silken
50 ml rostlinného mléka
4 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky drceného kmínu
2/3 lžička kurkumy
1/2 lžičky černé soli
čerstvě namletý pepř
1 cibule

Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vhodíme jí do rozehřáté pánve, podlijeme trochou vody (popřípadě můžeme použít klasicky olej) a za občasného míchání jí necháme opékat. Mezitím si vidličkou najemno nadrobíme tofu. Přidáme ho i s ostatními ingrediencemi na pánev, vynecháme akorát černou sůl. Za občasného míchání necháme tofíčka asi 2-3 minuty vařit. Ke konci vaření je zasypeme černou solí, opepříme a vše pečlivě promícháme. Černou sůl přidávejte vždy až na konci vaření, aby sůl neztratila na své vajíčkové chuti. Pokud budou vajíčka málo slaná, ale již dostatečně “vajíčková”, pak je ještě dosolíme běžnou solí.
Tofíčka podáváme s pečivem, pečenými fazolemi, zeleninou či nějakým rostlinným párkem.

Živiny (1 pr)
KCAL: 223 kcal
B: 23 g
S: 8 g
T: 11 g
VL: 2 g

Pokud podle mě budete vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu