Tahle bylinková pomazánka u mě teď doma vede! Pokud nemáte rádi kopr nebo třeba petrželku (já si k ní taky furt hledám cestu), tak se nebojte bylinky pozměnit za jiné a hrát si s jejich poměrem. Stejně tak si můžete zvolit, zda chcete jemnější chuť s pouze lehkým česnekovým nádechem (v tom případě nechte ten jeden stroužek) nebo pořádně česnekovou pomazánku, která má říz (dejte stroužek navíc).

INGREDIENCE
250 g tofu natural
130 g kešu oříšků
3 lžíce extra panenského olivového oleje (45 ml)
1 velký stroužek česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
1/2 hrnku nasekané čerstvé pažitky
1/3 hrnku nasekané čerstvé petrželky
1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
šťáva z 1 středního citrónu (50 ml)
sůl, pepř

POSTUP
Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme kešu oříšky (ty mohou, ale nemusí být předem namočené, každopádně namáčením se zlepší jejich stravitelnost a lehčeji se rozmixují), stroužek česneku, olivový olej, šťávu z citrónu, sůl a pepř. Vše rozmixujeme dohladka. Pomazánku přendáme do uzavíratelné nádoby a zamícháme do ní nasekané bylinky společně s lahůdkovým droždím. Dle potřeby jí ještě dosolíme. Nádobu uzavřeme a pomazánku necháme před podáváním alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
Chlebíčky jsem ozdobila kouskem petrželky a veganským kaviárem – tento konkrétní seženete v Globusu 🙂

ŽIVINY (celé množství)
KCAL: 821 kcal
B: 42 g
S: 17 g
T: 65 g
VL: 3 g

Pokud podle mě budete vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu