Ingredience (2 porce)
200 g hladké mouky
350 ml rostlinného mléka
10 g čerstvého droždí
20 g vanilkového třtinového cukru
špetka soli

Postup
Část mléka lehce ohřejeme, nalijeme do misky, přisypeme k němu lžíci cukru a lžíci mouky, rozdrobíme droždí, rozmícháme a kvásek necháme asi 10 minut odpočívat.
Do velké mísy nasypeme mouku a zbytek cukru, přilijeme kvásek a zbytek mléka, promícháme a osolíme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě půl hodiny kynout. Na rozpálené teflonové pánvi poté z obou stran smažíme lívance a zdobíme dle chuti.

Poznámky
Tento recept nemá se zdravou stravou nic moc společného, ale dostala jsem úkol udělat klasické kynuté lívance, tak jsem se do nic tedy pustila. Kynuté těsto moc není můj kamarád, ale dnes jsem měla štěstí a krásně mi vykynulo. Na fotce jsou obě porce lívanců pro hezčí efekt, bohatě však zasytí polovina.

485 kcal – 99 g S – 3.5 g T – 12 g B – 4 g vlákniny (1 porce)

Komentáře

You might also like

Perníkové lívance
Read more
Bezlepkový cuketový koláč
Read more
Borůvkový „cheesecake“
Read more
Fazolové brownies II.
Read more