Ingredience (3 porce)
300 g zelené čočky
200 g mrkve
100 g petržele
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
3 lžíce sušené petrželky
1 lžíce sušené majoránky
1/2 lžíce nového koření
1/2 lžíce mletého kmínu
čerstvě mletý pepř, sůl
kousek mořské řasy

Postup
Čočku namočíme večer předem do vody.
Druhý den vodu z čočky slijeme, přilijeme čerstvou vodu, přidáme kousek mořské řasy a majoránku a vaříme do změknutí. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a celer s mrkví na malé kostičky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme celer a mrkev a za občasného míchání chvíli opékáme. Poté zeleninu podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Přidáme prolisované česneky, sušenou petrželku, nové koření, mletý kmín, pepř a sůl. Směs nasypeme ke slité čočce a vše promícháme.

368 kcal – 61 g S – 21 g B – 4 g T – 7 g vlákniny (1 porce)

Zanechte mi zprávu