Velké bílé fazole jsem poprvé ochutnala v Austrálii a úplně si je zamilovala! Když jsem je potom objevila u nás v bezobalovém obchodě, tak jsem je hned začala sypat do dózy a v hlavě už se rodil nápad na krémovou polévku z nich. Díky jejich moučnosti jsou na takovou polévku ideální a výsledek dokonce ještě předčil má očekávání – dokonale krémová chuť bez použití smetany! Moje nová oblíbená polévka je na světě 🙂

INGREDIENCE (3 porce)
450 g velkých bílých fazolí
200 g květáku
1 cibule (160 g)
3 velké stroužky česneku
3 lžíce lahůdkového droždí
1,8 l zeleninového vývaru
1 lžíce řepkového oleje (10 ml)
3 stonky čerstvého tymiánu
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
sůl, pepř

POSTUP
Den předem si namočíme fazole do vody – fazole hodně nabudou na objemu, takže je třeba dát vody více než fazolí a případně jí dolévat. O den později fazole slijeme a proplácheme. V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přihodíme cibuli nakrájenou nadrobno a za občasného míchání jí necháme zesklovatět. Poté přidáme propláchnuté fazole, zalijeme je zeleninovým vývarem, přidáme bobkové listy a nové koření a vše necháme vařit. Po 50 minutách přidáme pokrájený květák a rozlisovaný česnek a vaříme dalších 15-20 min. Z uvařené směsi vyndáme bobkové listy a nové koření, naopak přihodíme lístečky tymiánu, přisypeme lahůdkové droždí, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Podáváme s opraženými oříšky nebo semínky.

ŽIVINY (celé množství, tj. 3 porce)
KCAL: 1838 kcal
B: 114 g
S: 305 g
T: 18 g
VL: 13 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte případný příspěvek
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

1 komentář

  1. Radši bych ty fazole uvařila zvlášť pro maximální zmírnění prdlavosti, takhle společně bych si to netroufla :))

Zanechte mi zprávu