hrachove-kari

Kari je nesmrtelné, ale jeho hrachovou verzi jsem jedla teprve podruhé v životě. Poprvé mi jí udělala jedna známá, která mě seznámila i s pečeným banánem, za což jí budu navždy vděčná! Samotnou by mě tato kombinace chutí asi nikdy nenapadla a přitom je to tak skvělé!

Ingredience
Hrachové kari (2 porce)
300 g vařeného žlutého hrachu
2 lžíce červené kari pasty
šťáva z 1/2 limetky
300 ml kokosového mléka (3/4 plechovky)
1 cibule
1 velká mrkev
1 hrst listového špenátu
3 růžičky brokolice
1 lžíce sezamového oleje
1 lžička kokosového cukru
sůl

Na ozdobu
sezamové semínko
čerstvý koriandr
jarní cibulka

Pečený banán
1/2 banánu
1 lžička kokosového oleje
1 lžička skořice

Postup
V hrnci rozehřejeme sezamový olej. Přidáme červenou kari pastu a necháme jí provonět. Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a za občasného míchání pečeme přibližně 5 minut. Mezitím si rozebereme kostičky brokolice a společně se špenátem a hrachem jí přihodíme do hrnce. Vše zalijeme kokosovým mlékem a chvíli povaříme. Nakonec kari dochutíme limetkovou šťávou, kokosovým cukrem a solí.

Na pánvi rozehřejeme lžičku kokosového oleje, přidáme na kolečka nakrájený banán, který lehce poprášíme skořicí a na mírném plameni opečeme z obou stran.

Kari ozdobíme sezamovým semínkem, jarní cibulkou, koriandrem a pečeným banánem. Jako přílohu podáváme rýži.

Živiny: Hrachové kari (1 porce)
KCAL: 604 kcal
B: 19 g
S: 56 g
T: 35 g
VL: 13 g

Živiny: Pečený banán (1 porce)
KCAL: 356 kcal
B: 1 g
S: 7 g
T: 3 g
VL: 1 g

Komentáře

You might also like

Těstovinový salát se „sýrovým“ dresingem
Read more
Bezlepkové perníčky
Read more
Bezlepkový chléb
Read more