Jeden z důkazů, že mlsání nemusí být jen nezdravé. Vychutnejte si podzim na talíři! <3

Ingredience
Korpus
100 g pohankové mouky
100 g mandlí
30 g kakaa
200 g sušených datlí

Náplň
400 g dýňového pyré
400 g tofu natural
150 ml javorového sirupu
50 g kukuřičného škrobu
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce pumpkin spice koření
1 lžička soli

Postup
Alespoň hodinu předem namočíme sušené datle do teplé vody.
Jako první si připravíme dýňové pyré (lze ho též koupit již hotové). Dýni hokkaido omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na malé kousky a povaříme v troše vody doměkka. Uvařenou dýni rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout.
Do stolní mixéru nasypeme mandle a rozmixujeme je nadrobno. Přidáme kakao a pohankovou mouku a promixujeme je společně s mandlemi. Nakonec přisypeme slité datle a vše rozximujeme na těsto, které rozprostřeme do pečící formy vyložené pečícím papírem.
Nakonec si připravíme náplň. Do stolního mixéru dáme všechny ingredience a rozmixujeme je dohladka. Náplň nalijeme na korpus, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 45 minut.
Po upečení necháme cheesecake zcela vychladnout a ozdobíme dle libosti. Já použila směs nasekané hořké čokolády a kešu oříšků 🙂

Živiny (1/12 dortu)
KCAL: 247 kcal
B: 9 g
S: 35 g
T: 7 g
VL: 3 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

1 komentář

Zanechte mi zprávu