carrot cake kaše 2
Ingredience (1 hrnek = 200 ml)
1/2 hrnku nastrouhané mrkve (cca 60 g)
1/2 hrnku ovesných vloček (cca 50 g)
1/2 hrnku kokosového mléka (100 ml)
1 a 1/2 hrnku vody (300 ml)
1 lžíce javorového sirupu
1 a 1/2 lžičky mleté skořice
1/8 lžičky mletého zázvoru
1/8 lžičky muškátového oříšku
špetka soli
1 lžíce kokosového mléka
10 g nasekaných vlašských oříšků
10 g rozinek

Postup
Do rendlíku nalijeme vodu a kokosové mléko, přisypeme nastrouhanou mrkev, zamícháme a necháme pár minut vařit na středním plameni, aby mrkev trochu změkla. Poté přisypeme vločky a veškeré koření včetně soli. Za občasného míchání chvilku vaříme dokud vločky nenabobtnají a nevznikne hustá kaše. Nakonec dosladíme lžící javorového sirupu. Hotovou kaši přelijeme do misky, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, rozinkami a přelijeme lžící mléka.

Poznámky
Pro bezlepkovou kaši použijte bezlepkové ovesné vločky.

351 kcal – 10 g B – 54 g S – 11 g T – 8 g vlákniny

Komentáře

You might also like

„Vajíčková“ pomazánka
Read more
Cizrna na paprice
Read more
Hrachové kari s pečeným banánem
Read more