Ingredience
Krém
250 g červené čočky
200 ml kokosového mléka
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1/2 až 1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky kari koření
čerstvý zázvor
sůl, pepř

K podávání
dýňová semínka
olivový olej
petrželka

Postup
Na olivovém oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přisypeme červenou čočku, kterou zalijeme vodou tak, aby hladina byla cca 2-3 cm nad čočkou a vaříme asi 20 minut do změknutí. Poté přilijeme kokosové mléko, nastrouháme kousek čerstvého zázvoru, přidáme kari koření a citrónovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka (dle potřeby přiléváme vodu, aby byl krém tak akorát hustý). Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s petrželkou a dýňovými semínky, které zlehka opečeme na pánvi na troše oleje.

1 292 kcal – 161 g S – 40 g T – 58 g B – 49 g vlákniny (celé množství, bez dýňových semínek)

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg

Zanechte mi zprávu