Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Při jeho zdobení jsme si s kamarádkou užily hodně legrace – viz video Bestfriend tag w/ Kája.

Ingredience
Perníčky
300 g pohankové mouky
80 g třtinového cukru
10 g mletého lněného semínka
40 ml vody
140 g rostlinného másla Alsan
40 g datlového sirupu
1 lžíce holandského kakaa
½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
½ lžičky skořice
1 lžíce perníkové koření
špetka soli

Poleva
Moučkový cukr
Kukuřičný škrob
Citrónová šťáva

Postup
Mleté lněné semínko zalijeme 40 ml teplé vody a necháme odstát.
Ve stolním mixéru rozmixujeme veškeré suché ingredience. Poté je přesypeme do mísy a přidáme datlový sirup, vodu s lněným semínkem a rostlinný tuk. Těsto důkladně uhněteme a dáme na minimálně 3 hodiny odpočívat do lednice. Po uplynulé době ho vyndáme, dobře pomoučíme z obou stran a rozválíme válečkem na plát, z kterého vykrajujeme perníčky. Ty pečeme přibližně 10 minut při 180° C.
Do misky nasypeme moučový cukr a škrob (cca 1 lžičku na 100 g cukru). Pomalu přiléváme citrónovou šťávu a šleháme, až do kýžené konzistence. Pak už jen zdobíme perníčky dle vlastní kreativity.

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu