pernicky

Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Při jeho zdobení jsme si s kamarádkou užily hodně legrace – viz video Bestfriend tag w/ Kája.

Ingredience
Perníčky
300 g pohankové mouky
80 g třtinového cukru
10 g mletého lněného semínka
40 ml vody
140 g rostlinného másla Alsan
40 g datlového sirupu
1 lžíce holandského kakaa
½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
½ lžičky skořice
1 lžíce perníkové koření
špetka soli

Poleva
Moučkový cukr
Kukuřičný škrob
Citrónová šťáva

Postup
Mleté lněné semínko zalijeme 40 ml teplé vody a necháme odstát.
Ve stolním mixéru rozmixujeme veškeré suché ingredience. Poté je přesypeme do mísy a přidáme datlový sirup, vodu s lněným semínkem a rostlinný tuk. Těsto důkladně uhněteme a dáme na minimálně 3 hodiny odpočívat do lednice. Po uplynulé době ho vyndáme, dobře pomoučíme z obou stran a rozválíme válečkem na plát, z kterého vykrajujeme perníčky. Ty pečeme přibližně 10 minut při 180° C.
Do misky nasypeme moučový cukr a škrob (cca 1 lžičku na 100 g cukru). Pomalu přiléváme citrónovou šťávu a šleháme, až do kýžené konzistence. Pak už jen zdobíme perníčky dle vlastní kreativity.

Komentáře

You might also like

Celozrnné linecké cukroví
Read more
Perníkové lívance
Read more
„Vajíčková“ pomazánka
Read more
Bezlepkový chléb
Read more
Cizrna na paprice
Read more