Další pokus z mé milované asijské kuchyně. Tentokrát s oblíbenou ingrediencí tohoto období – dýní. Kari podávejte s klasickou rýží nebo můžete vyzkoušet indický chléb naan. 

Ingredience (2 pr)
500 g dýně hokkaido
250 g uvařené cizrny
10 g čerstvého zázvoru
20 g  červené kari pasty
1 střední cibule
400 ml zeleninového vývaru
100 ml kokosového mléka z plechovky
šťáva z 1/2 limetky
1 lžička kardamonu
1 lžička citrónové trávy
1 lžíce sezamového oleje
hrst čerstvého koriandru
sůl, pepř

Postup
V hrnci rozehřejeme sezamový olej, opečeme na něm kari pastu s nadrobno nakrájenou cibulí a nasekaným zázvorem. Přidáme vydlabanou a na kostky nakrájenou dýni a za občasného míchání chvilku opékáme. Přidáme vývar, cizrnu, kardamon a citrónovou trávu a vše vaříme do změknutí dýně. Po uvaření část dýně rozmačkáme vidličkou na kaši, přilijeme kokosové mléko a omáčku promícháme. Ochutíme šťávou z limetky a dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvým koriandrem.

Živiny (1 pr)
KCAL: 239 kcal
B: 5 g
S: 26 g
T: 15 g
VL: 4 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu