Po dlouhé době jsem si koupila pohanku lámanku. V dobách vysokoškolského studia jsem si z ní dělala k snídani pravidelně raw kaši, tak jsem se rozhodla si tyto časy připomenout, akorát jsem starý recept vylepšila tím, že jsem namočenou pohanku rozmixovala na krém. Za mě dobrý!

INGREDIENCE (2 porce)
200 g pohanky
60 g vlašských oříšků
70 g sušených datlí
50 ml rostlinného mléka
1 lžička mleté skořice
špetka soli

POSTUP
Pohanku s vlašskými oříšky a sušenými datlemi dáme do misky, zalijeme vodou a necháme pár hodin namáčet. Poté vodu slijeme, vše propláchneme, necháme okapat a nasypeme do mixéru. Přidáme skořici a špetku soli. Vše rozmixujeme dohladka. Pokud bude kaše příliš tuhá, přilijeme trochu rostlinného mléka (popřípadě vody) a mixujeme dál do požadované konzistence. Hotová kaše je skvělá s granolou a čerstvým ovocem.

Já jsem pro modrý efekt do kaše přidala ještě modrou spirulinu (cca 1 lžíci, mám jí z zKokosu), ale recept funguje i bez ní. Pro estetičtější barvu i vymazlenější chuť kaše lze použít i kakao nebo třeba acai prášek, popřípadě lze přimixovat čerstvé ovoce.

ŽIVINY (1 porce, s vodou namísto mléka)
KCAL: 640 kcal
B: 15 g
S: 100 g
T: 20 g
VL: 14 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na 
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

4 komentáře

Napsat komentář: dewii Zrušit odpověď na komentář