Jeden z mých nejoblíbenějších moučníků!

Ingredience (1 hrnek = 300 ml)
500 g nastrouhané mrkve
1 hrnek celozrnné špaldové mouky (170 g)
1 hrnek ovesné mouky (140 g)
1/3 hrnku třtinového cukru (110 g)
1 hrnek rostlinného mléka (300 ml)
1 balení kypřícího prášku do pečiva (12 g)
1 a 1/2 lžíce perníkového koření
1 lžíce citrónové šťávy
hrst rozinek (cca 50 g)
hrst nasekaných ořechů dle výběru (cca 30 g)
špetka soli

Postup
Troubu předehřejeme na 150° C. Formu na dort vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou či strouhaným kokosem.
V míse smícháme špaldovou a ovesnou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, sůl, perníkové koření, rozinky a oříšky. Poté do suché směsi přidáme mléko, nastrouhanou mrkev, citrónovou šťávu a vše smícháme dohromady. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 150° C asi 1 hodinu. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a ozdobíme sirupem a nasekanými oříšky.

Komentáře

You might also like

Ovesné sušenky s rozinkami
Read more
Fazolové brownies II.
Read more
Hrachové kari s pečeným banánem
Read more