021_Fotor

Pro krémovější kaši můžete rostlinné mléko nahradit rostlinnou smetanou. Množství přilitého mléka při mixování záleží na stupni rozvaření dýně, proto ho přilévejte raději pomalu a během mixování uvidíte, zda je ještě potřeba něco přilít 🙂

Ingredience (2 porce)
800 g dýně hokkaido
1/2 hrnku mandlového mléka (150 ml)
1 lžíce sušené petrželky (nebo 2 lžíce čerstvé)
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého zázvoru
sůl, čerstvě namletý pepř

Postup
Dýni rozřízneme napůl, vydlabeme a nakrájíme na menší kostičky. Kostky nasypeme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme do změknutí (přibližně 25 minut, dle potřeby přiléváme vodu – na konci dušení by však v hrnci mělo zůstat minimum). Po uvaření přilijeme okolo půl hrníčku teplého mandlového mléka, přisypeme koření a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem (dle potřeby přiléváme více mléka).

Živiny (1 pr)
KCAL: 178 kcal
B: 6 g
S: 39 g
T: 2 g
VL: 7 g

Komentáře

You might also like

Bezlepkový dýňový „cheesecake“
Read more
Bezlepkový chléb
Read more
Borůvkový „cheesecake“
Read more
Čočka s kořenovou zeleninou
Read more