tahini omáčka 3

Ingredience (2 porce)

Špagety 

500 g mrkve

Tahini dressing

60 g tahini

10 g agáve sirupu

100 ml mandlového mléka

100 g uzeného tofu

10 g petrželky

2 stroužky česneku

šťáva z 1 citrónu

čerstvě namletý pepř

Ozdoba
20 g nasekaných mandlí

Postup

Tahini rozmícháme s mandlovým mlékem, agáve sirup a šťávou z citrónu. Uzené tofu nastrouháme, petrželku nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme a vše přidáme k základu. Nakonec dochutíme pepřem a pořádně promícháme.
Mrkve oloupeme a pomocí spiralizéru, z nich uděláme špagety, které promícháme s hotovým dressingem. Podáváme s nasekanými mandlemi.

Poznámky
Spiralizér zase v akci! O víkendu jsem dostala chuť na něco šťavnatého a zrovna jsem se učila o tom, jak je výhodné jíst mrkev syrovou kvůli aktivnímu falcarinolu, což je protirakovinná látka (na druhou stranu uvařením se zas lépe využije betakaroten obsažený v mrkvi – to si člověk nevybere), tak jsem prozkoumala zásoby, vytáhla spiralizér a výsledkem byly tyto špagety.
P.S.: Přítel nemá rád tahini, ale toto mu chutnalo – pro mě největší poklona!

453 kcal – 33 g S – 29 g T – 18 g B – 10 g vlákniny (1 porce)

Komentáře

You might also like

RAW jablečný závin
Read more
Zelené smoothie s kokosem
Read more
Hrachové kari s pečeným banánem
Read more
Cuketové špagety se „sýrovou“ tofu omáčkou
Read more