bábovka

Jako od maminky! Nejlépe chutná s kakaem z mandlového mléka. 

Ingredience (1 hrnek = 300 ml)
1 hrnek celozrnné hladké mouky
1 hrnek pšeničné hrubé mouky
2/3 hrnku třtinového cukru
1/3 hrnku oleje (100 ml)
1 lžíce jablečného octa (10 ml)
1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka (400 ml)
1/2 balení kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů (6 g)
1 lžička vanilkového prášku
2 lžíce kakaa (20 g)

Postup
Troubu předehřejeme na 170°C. V míse smícháme sypké ingredience (až na kakao), přilijeme olej, rostlinné mléko a jablečný ocet a vše pečlivě promícháme.
Těsto rozdělíme na dvě půlky s tím, že do jedné vmícháme kakao. Obě půlky poté vlijeme do vymaštěné a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby a pečeme přibližně 40 minut. Během pečení neotvírat zbytečně troubu! Až se bábovka bude zdát hotová, píchneme do ní špejlí – pokud se těsto nebude lepit, můžeme ji vytáhnout. Po vyndání jí necháme pár minut odpočinout. Poté bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Komentáře

You might also like

Borůvkový „cheesecake“
Read more
„Vajíčková“ pomazánka
Read more
Bezlepkový chléb
Read more