Tradiční příloha k štědrovečerní večeři ve veganské variantě. Jako náhradu majonézy mám vyzkoušenou tofunézu od Sunfoodu či domácí sojanézu. Poměry zeleniny v receptu měňte dle chuti, u nás doma máme nejradši kyselé okurky a mrkev, naopak celeru a petrželi moc nefandíme 🙂 Místo klasického řízku si k salátu můžete dát robi řízky, tofu (uzené, marinované či tofu natural a la kapr), hlívu či celer a la kapr nebo vídeňský řízek Veganz jako my (zakoupeno ve World Vegan).

Ingredience 
1500 g brambor
200 g mrkve
100 g petržele
100 g celeru
100 g hrášku
200 g kyselých okurek
1 střední cibule
200 g sojanézy či tofunézy
50 g plnotučné hořčice
sůl, čerstvě mletý pepř
lák z okurek

Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev, celer a petržel očistíme, nakrájíme na menší kostičky než brambory (popřípadě jí můžeme nahrubo nastrouhat) a krátce povaříme ve vodě. Slijeme vodu a též necháme vychladnout. Okurky nakrájíme na kostičky a cibuli najemno (cibuli lze též také povařit, bude tak méně ostrá).
Všechny ingredience dáme do velké mísy a opatrně promícháme se sojanézou/tofunézou, hořčicí, solí, pepřem a trochou láku z okurek. Hotový salát necháme před podáváním pořádně vychladit.

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu