Processed with VSCO with hb1 preset

Jak někteří z vás již ví z recenze na bezlepkové směsi Rumini, nedávno jsem se pustila do svého prvního chleba. A rovnou bezlepkového. A světe div se, nejenže se to dalo jíst, ale dokonce to bylo dobrý! Tak dobrý, že jsem se rozhodla podělit se s receptem.

INGREDIENCE
500 g bezlepkové chlebové mouky
20 g čerstvého droždí
5 g třtinového cukru
100 ml teplé vody
150 ml vody
10 ml olivového oleje
10 g soli
1 lžíce mletého kmínu
10 g mletých lněných semínek + 50 ml horké vody
semínka na posypání

POSTUP
Do 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, přisypeme třtinový cukr a necháme vzejít kvásek. Mletá lněná semínka rozmícháme s horkou vodou. Budou nám sloužit jako substitut za vajíčko. Ve velké míse smícháme chlebovou mouku, sůl a kmín. Přilijeme gel z lněných semínek, kvásek, 150 ml vody a olivový olej. Vše pečlivě umýcháme a necháme pod útěrkou 30 min kynout. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a přendáme do ní těsto. V této chvíli ho můžeme posypat semínky – já zvolila slunečnicové. Formu s těstem dáme do trouby předehřáté na 50° C a pod ní umístíme nádobu s vodou. Troubu vypneme a těsto v ní necháme dalších 20 min kynout. Po uplynulé době formu vyndáme a troubu vyhřejeme na 250° C. Jakmile je trouba rozpálená, vložíme formu zpátky a pečeme 10 minut. Poté vytáhneme nádobu s vodou, teplotu snížíme na 180° C a pečeme dalších 35 minut. Po upečení chléb vyndáme v formy a necháme vychladnout.

Processed with VSCO with hb1 preset

ŽIVINY (1 chléb)
KCAL: 1964 kcal
B: 32 g
S: 414 g
T: 20 g
VL: 4 g

Komentáře

You might also like

Bezlepkové perníčky
Read more
Dýňové kari s cizrnou
Read more
Bezlepkový dýňový „cheesecake“
Read more
Banánový chléb
Read more