Ingredience (4 porce)
200 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
1 velká cibule
cca 0,5 l vody
1 kostka zeleninového bujónu (Würzl nebo Rapunzel)
1/2 balení sójové smetany (125 ml)
250 ml rostlinného mléka
4 kuličky nového koření
7 kuliček pepře
4 bobkové listy
3 lžíce oleje
bylinková sůl
citrónová šťáva
8 sójových plátků

+ kynutý knedlík a brusinkový kompot

Postup
Sójové plátky dáme vařit podle návodu na obalu, po uvaření vymačkáme.
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky a nasypeme na plech vymazaný olejem. Dáme na chvíli péct do trouby na střední teplotu, poté zalijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu, bobkové listy, kuličky pepře a nového koření a sójové plátky. Dáme péct do změknutí zeleniny. Poté z plechu vyndáme všechny bobkové listy, sójové plátky, kuličky pepře i nového koření a obsah plechu přelijeme do velkého hrnce, přilijeme sójovou smetanu a sójové mléko a vše rozmixujeme dohladka (dle potřeby přilijeme více mléka). Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí. Podáváme s brusinkami a kynutým knedlíkem.

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte případný příspěvek
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu