Kdybych měla vybrat svůj nejznámější recept, tak to na stopro budou fazolové brownies. A stejně jako se dají upéct brownies s fazolemi, tak se dají upéct i řepové. Řepa je přirozeně sladká, takže přidá dezertu na sladkosti a zároveň udrží brownies vláčné.

INGREDIENCE
300 g syrové červené řepy
100 g celozrnné špaldové mouky
100 g hladké pšeničné mouky
150 g třtinového cukru
80 g kakaa
200 ml mandlového mléka
50 ml rostlinného oleje
50 ml jablečného pyré
50 g čokolády 70%
50 g mandlí
1 vrchovatá lžíce prášku do pečiva bez fostátů
špetka soli

POSTUP
Červenou řepu omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit doměkka. Mezitím si plech vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem (nebo moukou). Po uvaření vodu z řepy slijeme, přilijeme mandlové mléko, olej a jablečné pyré a vše rozmixujeme dohladka. V míse smícháme oba druhy mouky s kakaem, cukrem, solí, práškem do pečiva, nasekanými oříšky a čokoládou. Přilijeme tekutou směs s řepou, nasekanou čokoládu a mandle a vše pečlivě smícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 25 minut (na špejli pro kontrolu by měly zůstat vlhké drobečky a povrch brownies má být lesklý, ale suchý). Poté vyndáme a necháme vychladnout. Brownies se budou lépe krájet až po úplném vychladnutí.

ŽIVINY (celý plech)
KCAL: 2701 kcal
B: 65 g
S: 356 g
T: 113 g
VL: 31 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte případný příspěvek na instagramu označit mým profilem @dewii.veg a hashtagem #dewiiveg 

2 komentáře

  1. Ahoj, úžasný recept – vyzkoušeno a je to dobrota. Mám ale jeden problém. To brownies se musí sníst hned? Protože nám se již po pár dnech nějak proměnilo na sliz a nebylo to poživatelné… nevíš co s tím?

    1. Ahooj,

      s tím tedy sama nemám zkušenosti, nikdy mi to déle jak 2 dny nevydrželo 😀 Ale vzhledem ke konzistenci brownies je asi lepší je sníst co nejdřív :))

Zanechte mi zprávu