Mandlové mléko je jedno z mých úplně nejoblíbenějších. Ideálně ho tepelně neupravujeme, jinak zničíme cenné látky. Mandlovou drť můžete použít třeba do koláče, sušenek, raw kuliček nebo si z ní udělat sladkou pomazánku.

Ingredience
100 g neloupaných mandlí
1 litr vody
+ podle chuti: datlový nebo jiný sirup, skořice, vanilkový lusk,…

Postup
Mandle zalijeme vodou a necháme namočené 8 – 12 hodin (dobu nutnou k namáčení můžeme snížit tím, že mandle nasekáme). Po uplynulé době vodu slijeme, mandle přendáme do mixéru, přilijeme 1 litr vody a důkladně rozmixujeme při nejvyšší rychlosti. Vzniklý nápoj přecedíme, podle chuti osladíme či ochutíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby. Skladujeme v lednici.

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte případný příspěvek
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu