Ingredience (4 porce)
Špagety
4 větší cukety (cca 1,6 kg)
4 stroužky česneku
1 lžíce kokosového oleje
čerstvě namletý pepř

Sýrovo-bazalková omáčka
2 balení tofu natural Sunfood (400 g)
1 hrnek bazalkových listů
1/2 hrnku mandlového mléka (100 ml)
1/2 hrnku lahůdkového droždí (45 g)
2 lžíce citrónové šťávy (40 ml)
1 lžíce sójové omáčky (20 ml)
1 stroužek česneku
1/2 lžičky muškátového oříšku
čerstvě namletý pepř

Postup
Cukety omyjeme a s pomocí spiralizéru z nich vytvoříme špagety. V pánvi rozpálíme kokosový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a opečeme. Jakmile česnek začne tmavnout, přihodíme cuketové špagety, opepříme a za občasného míchání chvilku restujeme. Sporák vypneme a špagety necháme vychladnout. Mezitím si připravíme omáčku – do mixéru hodíme všechny ingredience kromě bazalkových listů a rozmixujeme je do hladkého krému. Přidáme najemno nasekanou bazalku a promícháme. Špagety nandáme do misky, přelijeme je omáčku a obojí zasypeme nasekanými mandlemi.

Poznámky
Konečně si i doma mohu dopřávat zeleninové špagety – mám můj vlastní spiralizér! (odkaz) Ten samý máme v práci, jen v jiných barvách a taky už trochu v dezolátním stavu 😀 Pracuje se s nim skvěle, během chvilinky mám kopu špaget :)) Hned jsem začala vymýšlet, co si připravím a vrhla se na sýrovou omáčku. L-A-H-O-D-A! Popravdě jsem nečekala, že mi to až tak bude chutnat a ještě méně, že to bude chutnat i přítelovi, jenž omáčku vyzkoušel s bramborovými noky.

KCAL: 323 kcal
B: 31 g
S: 17 g
T: 15.5 g
VL: 5 g
(uvedené hodnoty platí pro 1 porci a bez mandlové posýpky)

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg

Zanechte mi zprávu