Ingredience (1 koláč o průměru 24 cm, 1 hrnek = 200 ml)

Rýžový koláč

300 g dlouhozrnné rýže

1 litr rostlinného mléka  

0.4 l vody

100 g strouhaného kokosu

1 lžíce vanilkového prášku

vanilková stévie

špetka soli

200 g jahod

Čokoládový krém

300 g tofu natural

40 ml citrónové šťávy (2 lžíce)

200 ml rostlinného mléka (1 hrnek)

30 g kakaa

40 g kešu másla (2 lžíce)

vanilková stévie

Postup

Rýži nasypeme do hrnce, přilijeme mléko a vodu, osolíme a uvaříme úplně do měkka na hutnou kaši. Mezitím si připravíme krém tak, že všechny ingredience rozmixujeme dohladka.

Jakmile je kaše hotová, přisypeme do ní strouhaný kokos, vanilkový prášek, dle chuti přikapeme vanilkovou stévii a promícháme. Kaši vylijeme do dortové formy a uhladíme. Do korpusu zapíchneme jahody, nalijeme krém a uhladíme. Necháme vychladnout a pár hodin odpočinout.

Poznámky

Tento koláč jsem dělala někdy před dvěma týdny v práci, kdy jsem absolutně nevěděla, co péct a měla něco udělat ze silken tofu. Druhý den jsem dostávala samé pochvaly a koláč byl hned pryč. Dostala jsem nakázáno dělat ho tedy pravidelně a ani vás o recept neošidím :))

Pokud nemáte stévii, můžete použít jakékoliv jiné sladidlo – ať už třtinový cukr nebo nějaký sirup (v práci jsem ho dělala z agáve sirupu). Co se týče mléka, tak do korpusu je skvělé kokosové nebo rýžové, do krému zase mandlové. Krém můžete udělat i bez proteinu, stačí přidat více kakaa a sladidla.

KCAL: 3 268 kcal (408.5 kcal)

B: 115 g (14 g)

S: 412 g (51.5 g)

T: 129 g (16 g)

VL: 27 g (3 g)

(hodnoty před závorkou jsou pro celý koláč, v závorce pro 1/8 koláče)

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte případný příspěvek
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu