Už když jsem si dělala míchaná vajíčka z tofu poprvé, byla jsem nadšená. Šlo o mojí první zkušenost s černou solí a obstála tedy na jedničku. Za tu dobu se mi podařilo recept ještě trochu vylepšit, takže vám přináším nejnovější verzi. Pokud použijete silken tofu, tak dejte méně sójového mléka nebo žádné. 

Ingredience (2 porce)
200 g tofu natural
100 ml sójového mléka
4 lžíce lahůdkového droždí
1/3 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky kurkumy
2/3 lžičky černé soli
čerstvě namletý pepř

Postup
Tofu nalámeme do misky, zalijeme sójovým mlékem a rozdrobíme pomocí vidličky najemno. Přisypeme lahůdkové droždí, kmín, kurkumu a pepř a vše dobře promícháme. Na rozehřátou pánev přendáme tofu směs a za občasného míchání necháme bublat asi 3-5 minut. Ke konci vaření zasypeme černou solí a pečlivě promícháme. Podáváme se zeleninou, chlebem, sójovými párky či jinou přílohou dle chuti.

Živiny (1 pr)
KCAL: 185 kcal
B: 21 g
S: 5 g
T: 9 g
VL: 2 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte případný příspěvek
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu